tirsdag 15. juli 2014

Tirsdag 15. juli

Ryddighet og stil!
I dag fikk vi besøk av Noo og mannen som rengjør her. De holder orden både utvendig og innvendig. Når skoene er plassert på millimeteren riktig i forhold til veggen, er alt som det skal være etter rengjøringen. Etter at vi var ferdig med frokosten overlot vi huset til rengjøring og vi dro en ny tur til Pranburi for å få ordnet fornyelsen av førerkortet.

Jeg møtte opp på Politistasjonen og gikk inn til høyre som avtalt sist. Der visste de ikke hva de skulle gjøre, selv om jeg viste de at førerkortene må fornyes. Etter hvert og flere runder med mobiltelefon ble førerkortene kopiert på et papir og det ble skrevet et notat som vedlegg. Alle arkene med signaturer. Dette kostet den nette sum av 500 baht. De manglet en helseattest, noe jeg kunne få ved å stikke til en lege på andre siden av hovedveien, til venstre for Tesco. So far so good.

Der var ingen lege og apoteket var nedlagt. Ved å spørre litt rundt i området ble redningen en militær som var i området. Etter mye frem og tilbake kom det frem at det var et "familie hospital" ca. 2 km lengre forbi Tesco som kunne utstede en helseattest. Dette er et området utenfor turistverden og hvor veldig lite står skrevet på engelsk og det ble noe frem og tilbake for å finne hospitalet. Jeg stoppet etterhvert utenfor et større bygg som viste seg å være hospitalet.

Der fikk jeg en kølapp, fylte ut et skjema og leverte det sammen med passet. Det var bare å vente i et utvendig venterom (med tak) og en vifte som satte luften litt i bevegelse. Etter hvert ble det min tur og jeg ble veid, oppga min høyde og blodtrykket ble målt samtidig som jeg måtte svare på noen standard spørsmål: Røyker du?. Bruker du alkohol? Bruker du medisiner? Har du sykdommer? osv osv. Mer papir å ta med videre til lege i område 11. Et nytt venteværelse og mer venting. Etter hvert besøk til legen som signerte et papir og sendte meg ut igjen. Deretter var det å betale 50 baht og helseattesten hadde jeg i hånda. Nå var det turen tilbake til Politistasjonen.

Der møtte jeg saksbehandleren fra tidligere ute på gårdsplassen. Sjekket papirene og sendte meg videre til et kontor som var vesentlig lengre inn fra hovedveien. Jeg trodde jeg kunne gå dit men ble stoppet, du må kjøre et stykke. Det var faktisk et godt stykke å kjøre og da kom jeg til kontoret for transport. Jeg tror det egentlig var her jeg burde begynt, ikke på Politistasjonen. Her ble jeg sendt rett opp i 2. et. og fikk beskjed om å kopiere 3 ark. Hvor? Jo i et grønt bygg rett før en svinger inn. Altså ut igjen over gårdsplassen og inn i det grønne bygget, Der stod det en standard kopimaskin. Tre kopier kostet den nette sum av 9 baht. Deretter tilbake og betalte 350 baht. Nå ble jeg faktisk testet mot fargeblindhet, dybdesyn og reaksjonstid ved bremsing. Ikke noe datasimulatorer her nei. Alt mekanisk, men funket. Deretter ble det tatt bilde og nye førerkort ble automatisk produsert. En hake ved det hele, får ikke førerkortene for lengre tid enn ett år i gangen da jeg ikke har ett års visum. Er dett bryet verd hvert år mon tro?

Nå var klokken rundt halvtre og vi kjørte videre sørover til et tettsted nær sjøen med en lang og fin strand. Den har navnet Prachuap Khiri Khan. Der spiste vi noe mat og vandret strandpromenaden.
Utsikt fra strandpromenaden
Med ryggen i rett posisjon!
Turtelduer

Fra restauranten
Det ble mørkt før vi var tilbake i Hua Hin, og vi bestemte oss at vi ville spise middag på Oy. Det ble en varm fornøyelse da viftene ikke blåste vår vei og insektene likte seg meget godt i vårt selskap. Deretter ble det en tur for å lete etter noe frukt til frokost-smoothien. Det ble bomtur. Må fyre igang scooteren i morgen tidlig. Når vi kom hjem var det tydelig at det har vært vind og kraftige regnbyer. Matten rett utenfor inngangsdøren var gjennomvåt, noe som bare er mulig om regnet blåses vannrett innover patioen. Jeg merket meg også at poolen var fullere enn normalt. Ut i fra dette må det ha regnet ganske kraftig her i Hua Hin i dag. Vi merket også både regn og vind men da satt vi i bilen og kjørte.

Det ble en rolig og avslappende kveld.