lørdag 28. juli 2018

Lørdag 28. juli

I dag ble det en rolig start noe senere enn vanlig. En god frokost og en kald smoothie er en god start på dagen.
1. Husdyr..
Under tilberedelse av frokosten oppdaget jeg en nærgående gjest. Den var delvis gjemt bak et støpsel på kjøkkenbenken. I neste øyeblikk var den borte.

AC i soverom 2 slipper kondensvannet inn på gulvet. Vanligvis er returrøret på utsiden tett når det skjer. Denne gangen var det ikke noe tett rør på utsiden og det kom mye kondensvann ut av røret slik det skal gjøre når alt er i orden. Like fullt kommer det kondensvann inn på gulvet. Egentlig ganske mye som kommer inn. Før jeg ringer etter hjelp vil jeg ta en sjekk selv for å se hva som kan være galt.

Deretter var vi på Market Village for å kjøpe inn noen dagligvarer. Det var ikke dagen for enkel tilgang til veier og parkeringsplasser i dag. Det er visstnok en fridag/Buddha-dag. Det var fullt over alt! Vel hjemme ble det å se nærmere på porten, da den er treg på noen punkter. Slipet av en flis som berørte selve skoen som hjulene til porten er festet i. Det ble bedre, men fortsatt er det noe som holder igjen. Det kan synes som selve løpehjulet tar opp i den U-formede styreskinnen på porten.
2. Styrehjulet sett fra enden av porten


3. Feste av styrehjul
Da må det løpehjulet (2) slipes ned eller minskes på en eller annen måte. Dette kan tyde på at porten har sunket i forhold til portstolpen hvor løpehjulet er festet (3). Kanskje prøve å bore opp til større hull til feste til porten. Dette kan senke løpehjulet med kanskje en millimeter eller to. Den foreløpige løsningen ble å slipe den øverste delen av hjulet til et mer avrundet hjul som passer bedre.

Lech var også innom med sprøyteflasken sin og sprayet både innendørs og utendørs i alle avløp. Det ble observert at flere hus ble besøkt.