fredag 25. juli 2014

Fredag 25. jul

Frokost tidligere enn vanlig da det ble avreise til Lake View for en golfrunde sammen med Charles. 49 + 52 med ett hull hvor det ble registrert 10 slag på et par 5 hull. Ellers var det en god og trivelig runde. Avsluttet med lunsj og noen innpåslitne små vepser da vi skulle spise.

Jordspydet
Jordspyd montering
Vel hjemme har Toey avsluttet jordspydprosjektet og "koblet om" i fordelingsskapet. Det må jeg sjekke for å se om vi har forstått hverandre. Etter sjekken kan jeg fastslå at det ikke er gjort noen endringer, bare at jordspydet er koblet til PE-skinne.

Nå er det 1,5 m lange jordspydet drevet ned i bakken rett ved veggen. Jordsmonnet under huset må være ganske tørt da vann ikke kommer til lengre. Alle husene står på sandmasse som har satt seg over tid. Hvor god denne jordingen er er vanskelig å vite.

I fordelingsskapet ser det ikke bra ut etter norsk standard. Her er 12 kurser og bare 4 N-ledere som er koblet i fordelingsskapet. PE-skinne 5 - 6 ledere inklusiv jordspydet. Det burde være like mange av hver som antall kurser. Da ville det i tilfelle blitt trangt i dette lille skapet.



PE-skinne øverst
N-skinne
Avtalen var å sjekke og eventuelt, trekke inn ny PE-leder til hvert uttak om det mangler. Dette i kombinasjon med kombivern burde øke sikkerheten. Heldigvis er det kommet kombivern også til Thailand som har samme bredde men trenger 5 cm mer plass under. Det tror jeg kan gå, men da må jeg vite hvor de forskjellige N-lederne er fordi de må kobles til hvert enkelt kombivern.

Det ble middag på Yellow House i kveld. I dag ble med norske kjøttkaker for mitt vedkommende. Nå blir det å se mer golf på TV før kvelden er over. I morgen blir det mer maling av porten.