tirsdag 4. august 2015

Tirsdag 4. august

I dag var det å komme på beina rundt halvåtte og være ferdig med frokosten til klokken er ni. Da kommer AC-gutta for å skifte AC i soverommet. Det er avtalt at også Noo kommer. Det ble også smoothie i dag!

1. Den nye inneuniten er på vei inn
2. Den nye utedelen er klar for montering
Noe over ni kom bilen og gutta for å montere den nye ACen av inverter type, som er helt vanlig i Norge som varmepumpe, men har begynt å komme her også. Omlag 1,5 time senere var de borte og alt var gjort. Som bildene viser er det ikke store forskjellen på den gamle og den nye utedelen. Den nye innedelen er nok litt dypere tror jeg. Bilde 4 viser at utedelen må rengjøres oftere enn hva som er gjort her. Noe som vil påvirke virkningsgraden da varmen ikke blir avledet like bra.

3. Utedelen skal plasseres her
På bilde 5 viser den nye utedelen på plass. Ikke store forskjellen med unntak av at det står Inverter på den. Prøvde den litt og den virker vesentlig mer lydløs enn den gamle da den regulerer hastigheten på kompressoren trinnløst. 

Malingen av muren kom et stykke videre og nå er det bare det lille feltet på andre enden av porten, se bilde 6. Det er riktig at det regner på bildet. Måtte avbryte siste delen av muren på grunn av et regnskyll. Det regner jeg med å få gjort ferdig i morgen siste dagen før vi drar til hotellet ved flyplassen.
4. Den gamle utedelen
5. Den nye på plass
Etter lunsj på Yellow dro vi til Market Village for å sjekke mulighetene for abonnement på thai-telefonene. Det gikk ikke så bra når jeg spurte 3BB. Må sjekke videre om det er andre som kan tilby en ordning. Thai-telefonene er forlenget til mai neste år. Deretter ville jeg sjekke muligheten for å få mini/micro-SIM-kort. Det er vist mulig, men de telefonnumrene vi har ikke tillater engang MMS og enda mindre Internett. Her må jeg nok skaffe noen nye nummer da sikkert, kanskje med abonnement.
6. Muren nesten helt ferdigmalt

Fikk forøvrig også postet garantikortet til ACen. Nå er det straks Yellow for middag.