onsdag 17. juli 2019

Onsdag 17. juli

I dag en helt normal start på dagen hvor vi alle var samlet rundt frokostbordet. Også i dag smakte smoothien fantastisk.

1. pris for legeattest
Etter frokosten stakk jeg ned på Sao Paulo hospital for å få en ny legeattest. Det var ingen billig affære! Hele 600 Baht (1)! Jeg tror thaier betaler ca. 60 Baht.
Deretter en tur til immigration for å få nødvendige papirer. Men der var det stengt i dag. Mener hverdagen begynner igjen i morgen torsdag. Da har det vært Buddha-dager fra mandag.

Det ble effektive timer med Extens! Den virker overraskende bra og virket i mer enn to timer sammenhengende!

Nå en handletur igjen til Tesco på Market Village. Det er tydelig at mange har fri også i dag.

Vel hjemme ble det å jobbe mer og et forsøk på å lime fast en utvendig stikkontakt da selve holdet for skruene har blitt slitt løst.

Fiskemiddag i kveld, og den smakte fantastisk!

Deretter mer om Tsaren i Russland, mest om Nikolaj og familiens skjebne da Bolsjevikene etter hvert inntok hele landet. Det ble den sikre død for hele Romanov-slekten.



Tirsdag 16. juli

I dag ble det vi voksne igjen som spiste frokost sammen. Som vanlig en god frokost med god og kjølig smoothie! Sitter på patioen og kikker på blokken som reiser seg i vest. Ikke den samme gode utsikten av urørt natur nå.
1. Utsikten fra frokostbordet


På ettermiddagen fikk vi besøk av Charles og Toey kom med den selgeren/arbeideren som skal skifte ut AC til inverter type på gjesteværelset. Pris 18 000 Baht for en på en størrelse av 9 000 BTU. Avtalte at arbeidet begynner torsdag klokken 10. Årsaken til at den blir byttet ut er at den lekker kondensvann inn i rommet. Dette har vært reparert flere ganger og nå ble det bestemt å erstatte den med en trinnløs styrt kompressor. Her kalles det Inverter type. Det betyr også at det blir stillere og benytter bare nok energi da kompressor kapasiteten justeres trinnløst og automatisk.

Deretter måtte vi en tur til Tesco for å kjøpe mer mat. Stakk innom Mix & Match for lunsj. Deretter spaserte vi underetasjen tilbake til Tesco. Var en tur innom HomePro også for å kjøpe nye pærer til spotene i taket på det ene gjesteværelset. Bare en glødepære igjen der som virker. Det er godt å få skiftet ut glødepærene som var forbudt å produsere/importere i 2009 i Europa.

På parkeringsplassen på Market Village kom jeg over en Mitsubishi litt forskjellig fra andre biler.
2. Spesiell front


På vei tilbake skulle vi kjøpe med noen isbiter/isterninger for å ha i glasset. Der ble det en stor omvei med feilkjøring osv. Det i et område sør for "spøkelsesbygningen" på veien sør for soi 94. Opplevde mange større murverk som var bygd opp i høyden som en begynnelse på en blokk. Endte til slutt i soi 102. Da var veien hjem kjent. Stoppet ved kiosken rett sør for vårt område. Der måtte Inger plukke isbitene selv i en pose. Det er greit for da kjøper en hva en trenger hver gang.

Ellers ble det å se filmserien om Tsar familiens styring av landet Russland på 1700-tallet og frem til 1917. De siste årene med Tsar Nikolaj som regjerte fra 1894 - 1918.