lørdag 19. juli 2014

Lørdag 19. juli

I dag var vi oppe "tidlig" og inntok en god frokost på patioen og registrerte lett regn. Siden det var tomt for drikkevann måtte jeg en scootertur opp til Toey for å bytte dunken i en ny med rent vann. Den går mellom styret og setet på scooteren og må holdes på plass med beina. Litt trening og dette går helt greit.

Stående Buddha
Deretter ble det litt vasking og rydding både inne og ute. Skiftet også to glødepærer i spottene ute.

Her er bilen vi har leid av Jeep
Deretter ble det biltur til Monkey mountain og spasertur opp til templet blant annet. Det første en støter på er den stående Buddha på 20 m (bildet til høyre). Det er praktisk å komme seg frem med bil, selv om det til tider kan være trangt og smalt i de mange gatene.








Nesten oppe
Trappen opp
Her er et utvalg av bilder tatt underveis på ulike steder/situasjoner. På vei opp er det en trapp som er relativt lang. En kjenner det i lårmusklene før en er kommet helt opp. Det er små platå hvor en kan stoppe å ta en liten pause. Vel oppe er det satt opp skilt på engelsk at en skal respektere religionen ved ikke å møte opp i badeantrekk. Der er små utsalg og det meste dreier seg om munker og religion.








Templet
Templet 2
Når en først er oppe oppdager en et tempel på knausen ved siden av. Da er det bare å ta beina fatt og spasere over til neste knaus, som forøvrig har bilvei opp. Med unntak av en ny trapp som går opp til templet.

På veien opp er det en stor koloni med apekatter. Her gjelder det å ikke ha noe stikkende ut som kan spises eller stjeles! De har store hjørnetenner og er ikke å spøke med.

Det var også klart at det var vesentlig mindre aktivitet på denne tiden sammenlignet med begynnelsen av året.




Varsel om jernbane
"Careful trains" - det står det som undertekst på veiskiltet til venstre. For meg er det vanskelig å koble denne teksten med skiltet som viser symbolet for kryssing av jernbanespor med bom. "Forsiktige/hensynsfulle tog" er sikkert noen tog som kommer snikende. Det gjør ikke disse dieseltogene som i høy grad gir lyd fra seg.

Deretter ble det en tur innom gokart-banen men der turte de ikke å sette igang noe kjøring da banen ikke var helt tørr. Vi fikk et kort og måtte ringe i forkant for å høre om den var åpen for kjøring. Utfordringen på denne tiden er at det ofte kommer noe regn utover dagen.

Det var å dra hjem for å sette seg på scooteren for å kjøpe frukt og annen mat. Deretter ble det å se på golf og se at Rory McIlroy leder med 4 slag etter 3 dager. Kanskje er det vinneren? Morgendagen vil avsløre det. Peter meldte også avbud på besøket fra Pataya. Etter frokosten i morgen , må vi ringe for å sjekke om det blir gokart.

Deretter middag på Yellow house og dagen er dermed over.