søndag 16. juli 2017

Søndag 16. juli

I dag våknet vi til lett regn som må ha holdt på en stund da hele plassen ute var våt. Det holdt også på å småregne under frokosten.

1. To nye LED på plass
Før frokost skiftet jeg pærene i ventilatoren til LED 6 W E14 (1). Dette tilsvarer omlag 40 W glødepære og gir et lys på omlag 300 Candela. Jeg valgte lys som med fargetemperatur rundt 6000 Kelvin. Det gir et godt arbeidslys (2).

Filtrene var fulle av fett så de ble også renset samtidig. Her har de iallefall middel som virker på fett. Filtrene ble blanke og rene, som nye igjen.

2. Lyset etter
Men ikke lenge etter kom solen frem sammen med litt vind. Det kan bli en fin dag med sol.

Knottene til stolbeina var ingen suksess (3).. Det ser ut som stolbeinet er "plastret" nederst. Må en tur til Big Kiang for å se om de kan ha en noe mer elegant løsning. Bilde 4 viser hvordan det burde være.
3. Ny såle på stolbeinet

4. Slik bør det være
Ellers er det ryddet og gitt plass til det nye kjøleskapet vi venter i dag i ettermiddag. Da var jeg en scootertur innom alt-mulig-sjappa i tverrgata i soi 88 hvor markedet ligger. Der fant jeg en løsning som ble mye bedre! Se bilde 5.
5. Ny løsning

Planen var en golfrunde, men tar muligens en tur på drivingrangen på Royal Hua Hin i ttermiddag, etter at det nye kjøleskapet er på plass.

Nå har jeg begynt å forberede å skifte chloromatic celle til en type som renser seg selv. Det sitter en modell Chloromatic ESR 160. ESR er Standard Replacement. Det betyr at sensor (8) er en engangssensor som må skiftes regelmessig.



6. Chloromatic unit
Dette kan bygges om til ESC, Self Cleaning. Da heter cellen ECR 24. Det er min plan å gjøre, men først skal jeg forsøke å rense den som er der. Da trenger jeg saltsyre (HCl) (HydroChloric Acid) som tilsettes 5 deler vann. Altså omlag 20 % saltsyreoppløsning. Det krever hansker og briller etter norsk sikkerhetstanke. Hvordan var det igjen, vann i syre eller syre i vann. Det er viktig å gjøre dette riktig! Se svaret her. Altså tilsett syren til vannet. Ikke omvendt!

Men, jeg regner med at cellen er ødelagt etter så mange år uten vedlikehold og rengjøring.
7. Chloromatic justering

Det er et firma litt sør for Hua Hin, hvor jeg også kjøpte de nye LED-lysene i bassenget, som mest sannsynlig kan hjelpe meg med ny sensor av typen selvrensende (ECR 24)

8. Chloromatic sensor ESR
9. Det er en viss forskjell!
Om 30 minutter får vi finne ut om det nye kjøleskapet lever opp til forventningene! Bilde 9 viser det nye og det gamle ved siden av hverandre. En viss forskjell er ikke vanskelig å se. Nå er klokken over 21 på søndagskvelden og det synes som det virker som forventet.

Middag på Yellow etter at vi var på Tesco og kjøpte mat og en ny gulvvifte. Den skal det ble herlig å bruke i natt, uten lagerlyd!