tirsdag 5. august 2014

Tirsdag 5. august

I dag er den siste hele dagen her i Hua Hin for denne gang. I morgen ca. 14 drar vi til hotellet på flyplassen, Novotel Suvarnabuhmi Airport Hotel, og reiser fra hotellet grytidlig torsdag 7. august. Flyet går klokken 09:00 for Oslo.

Vi fikk også besøk av Noo i dag da vi noe seint begynte på frokosten. En frokost som alltid er deilig og god her i varmen. Speilegg, bacon, tomater og en fantastisk smoothie laget av ferske frukter og tilberedt på kjøkkenbenken av Inger. Etter at rengjøringen var over og Noo fikk sine velfortjente penger til neste gang vi kommer nedover, var det tid for mer maling. Tiden går fort nå og de to siste seksjonene av gjerdet får stå igjen til neste gang.

Kvittering
Før vi tok lunsj, scootret jeg ned til Politistasjonen for å betale parkeringsboten vi fikk da vi skulle hente kjolen hos skredderen. Da jeg kom inn var det bare å finne seg en tom "ventestol" og vente på tur. Mens jeg satt der kom det en politimann inn og ville se på parkeringsboten. Da sa han at dette ble 2000 baht.. for deretter å le og var tydelig på at dette var en spøk. Han viste meg plass ved betalingsdisken og der fikk jeg vite at det var 400 baht å betale. Jeg måtte identifisere meg, noe jeg gjorde med det thailandske førerkortet. Deretter ville han vite hvordan navnet mitt uttales og hvilke land jeg kom fra. Deretter var det å betale, signere og ta med kvitteringen.

Fliser må renses
Jeg fikk også beskjed av Noo om å kjøpe rensemiddel til flisene, de begynner å bli vanskelige å holde rene, både ute og inne på badene. Se bilde til venstre fra den utvendige patioen.






Her viser plastkanalen
Her viser også plastkanalen
Etter at portstolpelysene og ringeklokken er fikset av Toey & Co, gjorde jeg en inspeksjon av hvordan det ser ut nå. Spørsmålet blir om det holder å bare lime. Det synes som det er brukt en slags lim som ligner på hvit silikon. Den samme løsningen var brukt for å skjule hovedjordledningen til jordspydet.



Adressen
Når jeg først er på utsiden av gjerdet ser jeg også at den offisielle merkingen av eiendommen bærer preg av et lengre opphold i solen. Bokstavene begynner å forsvinne. Her må det en ny løsning til.

Når jeg var tilbake etter å ha betalt parkeringsboten, hadde de andre i mellomtiden dratt til Market Village for lunsj. Jeg parkerte scooteren og kjørte ned til Market Village med bilen som Jeep mente vi kunne låne en ekstra dag for shopping. Den blir levert nå når vi drar til Yellow House for å spise den siste middagen her i Hua Hin for denne gang. Tiden etter lunsj forsvant i shopping for noen og venting med dårlig utnyttelse av tiden. Jeg burde husket å kjøpe rensemiddel til flisene, det gjorde jeg ikke. Det må gjøres i morgen før vi drar.

Nå er det straks middag på Yellow House. Litt pakking nå for å lette "pakketrykket" i morgen.