onsdag 12. februar 2014

Mandag 10. februar

Når dagen begynner rundt 05:30 er det fullstendig mørkt ute. Selv i mørket smakte speileggene ute på pation. Fikk forøvrig besøk fra en som opplagt måtte være en morgenfugl, men da hadde det begynt å lysne og det går fort her.

Søndag 9. februar

Dagen begynte med en telefon og porten måtte åpnes. Det var fortsatt vannet som var fokus en. Toey var allerede på tur til Cha-am for å kjøpe delen. Senere på dagen og godt ut på ettermiddagen kom Toey med ny kondensator med riktig verdi.
I mellomtiden hadde jeg klart å kjøpt en 10 mikroFarad på Big Chang og motoren gikk normalt men vannet nektet å komme opp fra tanken.
Vanntanken

Det er slik at om systemet har fått for mye luft, må pumpen mates med vann for å skape et undertrykk stort nok til å suge fra vanntanken i bakken. Etter mye styr og mange liter med mating av pumpen, kom endelig vannet! Nå ble det å ta igjen forsømt renhold og det gjorde godt.

I morgen blir det golf på Lake View. Pick-up 07:15!!

Lørdag 8. februar

Ankom Hua Hin etter en grei reise fra hjemlandet. Når jeg ankom her var vannet borte, noe som betyr at toalett, dusjing og vask ikke er mulig. Her er det slik at hver eiendom har sin egen nedgravde tank med vann som automatisk blir fylt opp.
Hydroforpumpe
En hydroforpumpe sørger for nødvendig trykk i rørene. Pumpen virket ikke. Den bare summet som en annen transformator. Dette er en 3-fasemotor som trenger en kondensator som forskyver fasen så mye at en får et roterende 3-fasefelt når den bare går på 1-fase (L-N).
Kondensatoren på 6,3 mikroFarad var defekt.. nå er det lørdag og i morgen er det søndag, det lover ikke bra.
Nå er det slik at veldig mange butikker er åpne uavhengig av dag i uka. Men å skaffe reservedeler er ikke like lett som å kjøpe en ny komplett hydroforenhet.. det ble en kveld uten vann med ønsker om en løsning på søndag.