onsdag 19. juli 2017

Onsdag 19. juli


I dag ble det å stå opp 07:30 og med avreise 09:00 med Toey i passasjersetet. Det er tid for å fornye førerkortene igjen (1). For 2 år siden da jeg fornyet sist, fikk jeg beskjed om at "gulboka" gir meg 5 år og ikke 2 år. Det hadde jeg helt glemt. Det betyr, i tillegg til 2 legeattester (en for bil og en for motorsykkel), må jeg ha en bekreftelse fra emigrasjon om at jeg er den jeg er, med to passfoto. Her må jeg også ha et papir med bilde for bil og tilsvarende for motorsykkel. Hver koster 500 Baht. Altså 1000 Baht på emigrasjon. Legeattestene koster 570 Baht på Sao Paulo Hospital. Det er garantert "farangpris"!
1. Thai førerkort
2. Legeattest
3. Kvittering




Da dette var i orden gikk det ganske greit på selve transport-kontoret i Cha-am. Der kostet begge kortene, ett for bil og ett for motorsykkel, 510 Baht. Det var bare det at vi kom der etter 2 forsøk akkurat klokken 12:00. Da har alle 1 timers lunsj. Vi stakk derfor til en venn av Toey som driver en kafe utenfor Cha-am i retning Hua Hin og spiste lunsj. Det kostet i overkant av 500 Baht for 2 personer.

Bilde 2 viser legeattest for bil og motorsykkel. Ett besøk men dobbel pris (2 stk. A4-papir). Bilde 3 viser kvitteringen jeg fikk sammen med de nye førerkortene, bil og motorsykkel. Innen 2 år må jeg skaffe meg den "gulboka". Om jeg hadde hatt den nå, ville det vært nok å kjørt direkte til Transportkontoret i Cha-am. Den er ikke gratis og det ventes at den vil koste omlag 15000 Baht!

Vel hjemme ble det avslapping og et håp om at AC-gutta dukker opp i morgen, eller fredag. Toey hadde ringt og samkjørt Mitsubishi med det lokale selskapet som monterte AC og bestilte det nye kortet.

Middag på Yellow.