tirsdag 2. august 2016

Tirsdag 2. august

I dag frokost 09:00 men uten smoothie. Inger følte seg ikke vel i dag tidlig men ble bedre etter hvert. Planen i dag er Black Mountain Waterpark for de som liker å leke seg i vann, og få fikset det tette toalettet for oss med litt andre praktiske planer. Været begynner med litt sol og litt overskyet men med god temperatur.

Noo dukket også opp som avtalt. Avtalen var 09:00, den ble 10:00, men det er greit. Neste gang blir mandag klokken 11:00 og da må jeg også få betalt henne.Det blir siste dagen før vi vender nesen hjemover igjen.. ;-(

Jeg hadde en avtale med Tuk i dag klokken 11:00. Siden det tok noe tid før alt ble klart for å kjøre til vannparken, måtte jeg en scootertur innom Tuk med arvepapirene. Det vil koste den nette sum av 8000 Baht og jeg må ta med passet for en ny kopi da den gamle kopien var gått ut på dato. Dette må jeg ordne i ettermiddag, eventuelt i morgen ettermiddag.

Det er planlagt en ny 9-hulls bane
Oppe på Black Mountain måtte jeg se hva som hadde skjedd med par-3-hulls banen. Der var det stor aktivitet og jeg så arbeidere over alt og langt opp i dalen. Den gamle par-3-banen var nærmest helt borte og det jobbes med å få på plass en ordinær 9-hulls bane.

Vel hjemme igjen stakk jeg innom Toey for å be om hjelp med toalettet som fortsatt er tett. Han lovte å stikke innom i løpet av en halv time, noe han også gjorde. Fikk ikke åpnet opp igjen toalettet og bestilte derfor en tankbil for tømming av septiktanken og da kanskje benytte den slangen til å vakuumere septiktanken og kanskje få dratt ut det som ligger fast i rørene.. la vi håpe det vil fungere.

Jeg dro litt tidlig på Yellow for å spise lunsj, da septikbilen var ventet mellom 15:00 og 16:00. Den kom litt over 16:00 og de var ikke ferdig før over 17:15.

Slik så det ut under toalettet
Sånn ser det ut nå
Septikbilen kom og tømte begge tankene. Det gikk fort og kostet 300 Baht pr. tank. Siden det er to lokk pr. tank ble jeg belastet for 4 tanker. Dette må jeg høre med Toey om det er riktig. Deretter begynte de på gjestetoalettet, det ble en utfordring! De prøvde med vakuum fra både utsiden og deretter direkte i toalettet uten hell. Toalettet ble demontert og da kom problemet godt til syne (se bilde til venstre)! Det mørke området øverst til venstre er røret som går i tanken og som burde vært midt i til venstre og med mansjett for overgang til toalettet. Ingen mansjett her nei. Hele området var fylt opp med dopapir! Dette er en direkte konstruksjonsfeil og burde aldri skjedd! Etter mye meisling og støping og samtidig flytte toalettet rett over røret, har vi en løsning som er vesentlig bedre en den opprinnelige og toalettet kan brukes i morgen. Resultatet ser vi på bildet til høyre som viser en del av igjenstøpingen av området toalettet opprinnelig stod på før det ble flyttet.Den totale regningen kom på 2700 Baht.

Toey fikset det tette røret fra AC-en til det minste gjesterommet. Med en egen slange tilpasset formålet greide han å blåse opp røret. Veldig bra!

I morgen blir det Royal Hua Hin sammen med Erling. Teetime 09:00, med avreise rundt 08:30. Charles og Arne skal spille på Black Mountain sammen med Willy. De blir 8 personer, noe jeg antar blir delt opp i to grupper.

Det ble middag på Yellow i kveld.

Blir nok tidlig kveld da jeg må opp 07:00 i morgen for å være klar til avreise 08:30 for Royal Hua Hin. Teetime 09:00.